Over

Monique Tewes

Ik ondersteun het proces van bewustwording, van inzicht en creëer daarmee ruimte voor groei en verandering. Het inspireren, motiveren en enthousiasmeren van individuen en teams om talent en potentieel optimaal te benutten, is wat mij drijft. Dit doe ik door te luisteren, ook naar dat wat niet gezegd wordt en combineer ik mijn sterke intuïtie met een rationele, nuchtere benadering. Zo help ik om afstand te nemen, stil te staan bij de vraagstukken die je bezighouden en kom ik snel tot de kern en verdieping. Met oprechte interesse, door te spiegelen, te reflecteren, uit te dagen, een zetje te geven, in te leven, stimuleer ik eigenheid en zelfsturing. Mijn enthousiasmerende stijl die energie optilt en teams en individuen doet openen, is kenmerkend voor mij.

Door mijn commerciële, leidinggevende ervaring en ervaring met jong volwassenen, begrijp ik welke vraagstukken er kunnen leven voor zowel Executives, High-Potentials als Young Professionals. Ik richt mij vooral op het begeleiden van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van individuen en teams op het gebied van communicatie, samenwerking en persoonlijk leiderschap. Hierbij maak ik ook vaak gebruik van persoonlijkheids/talent-analyses.

Ik ben getrouwd en moeder van vier jong volwassen zonen. Dit heeft mijn liefde aangewakkerd voor het begeleiden van jongeren en Young Professionals. Doordat ik van dichtbij meemaak wat hen bezighoudt, inspireert, en ze lastige vraagstukken vinden in deze tijd, in deze wereld. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mijn creatieve kant de ruimte te geven en om te schilderen.

CV EN WERKERVARING

Van 1984-1989 studeerde ik Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend werkte ik in commerciële, leidinggevende functies, onder andere in de reclame- en verzekeringsbranche op het gebied van marketing, communicatie en sales.

In 2005 volgde ik de post-doctorale opleiding tot mediator/ADR-specialist aan de UVA in Amsterdam en sindsdien ben ik verbonden aan Result Mediation als MfN registermediator, gespecialiseerd in arbeidsconflicten. In 2008 heb ik de opleiding Oplossingsgericht Coachen gedaan bij het CVC in Haarlem.

Ik ben MBTI gecertificeerd, heb een leergang Talent Management gedaan aan de Nijenrode Business Universiteit en een training Persoonlijkheid Analyses bij Vilaverde, Personality at Work, waaraan ik sinds 2015 als associé verbonden ben. De leergang Integraal Waarnemen bij Schout Schouten heeft mij bewuster doen waarnemen en verdieping gebracht.

Daarnaast begeleid ik ook jongeren met een HAVO-VWO diploma of studenten die gestopt zijn, bij het kiezen van een studie die echt bij hen past in mijn praktijk Kiesjouwstudie.nl.